Освобождаването на група села от руска окупация през последните седмици не е

...
Освобождаването на група села от руска окупация през последните седмици не е
Коментари Харесай

Украйна още не е включила основните си резерви в контраофанзивата

Освобождаването на група села от руска окупация през последните седмици " не е главното събитие " в плануваната офанзива от Киев. Това съобщи украинският министър на защитата Олексий Резников, представен от " Ройтерс ".

" Когато се случи, всички ще го видите. Всички ще видят всичко ", увери той в изявление за " Файненшъл таймс ", като отхвърли отразяването в медиите на бавния напредък срещу добре укрепените съветски позиции.

Той акцентира, че основните бойни запаси на Украйна, включително множеството бригади, наскоро подготвени на Запад и оборудвани с съвременни танкове и бронирани машини на НАТО, все още не са употребявани в интервенцията.

Русия, която стартира пълномащабното си навлизане през февруари 2022 година, към момента държи територии в Източна и Южна Украйна.

Миналата седмица Украйна разгласи, че е превзела осем села за две седмици от началото на контранастъплението в окупирания юг, само че силите на Кремъл се пробват да си възвърнат самодейността на изток посредством усилване на офанзивите.

Всяка от двете воюващи страни твърди, че другата е претърпяла огромни загуби от началото на контранастъплението. Самите Москва и Киев рядко разясняват личните си загуби.
ТЕМА преди 14 часа 2298 преди 14 часа 3214 преди 15 часа 3665
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР